Uitleg

Wil je een actie starten om geld in te zamelen?

Maar weet je niet precies hoe je moet starten? We helpen je graag op weg!

Heb je onze logo's nodig? Je kunt hier het logo van de stichting OAK downloaden, en hier het Support Casper logo.

1. Bedenk wat je wilt doen. Waar ben je goed in? Waar willen mensen geld voor geven? Tip: verzin een actie die zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten ligt. Dat maakt het stukken makkelijker om de actie op touw te zetten!

2. Wat heb je nodig voor je actie? Wanneer ga je het doen en met hoeveel mensen? Vraag vrienden/familie/collega’s om je te helpen en mee te denken. 

3. Maak een account aan. Dit is je persoonlijke actiepagina waar je informatie kwijt kunt en mensen geld kunnen doneren. 

4. Start je actie op. 

5. Promoot je actie en verwijs donateurs naar je actiesite. Check regelmatig de tussenstand op je actiesite. 

6. Tel het contant ontvangen geld en stort dit bedrag op je actiepagina. 

7. Communiceer het eindbedrag van je actie naar je donateurs en bedank hen.

41
succesvolle acties
6
lopende acties
4319
Donateurs
206.433
gedoneerd

Wie zijn wij?

We stellen ons graag voor
Als Stichting Overleven met Alvleesklierkanker zijn wij zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden die het leven van de alvleesklierkanker patiënten kunnen verbeteren en verlengen. Onze bestuursleden hebben bijna allemaal in hun directe omgeving meegemaakt wat het is om iemand aan deze ziekte te verliezen. Wij vinden dat onderzoekers en specialisten die hun nek durven uit te steken om tot nieuwe oplossingen te komen, onze steun verdienen. Zoals Prof. dr. Casper van Eijck en zijn team.
Support Casper
De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. In september 2015 startte de campagne en een paar maanden later is door ons de Stichting opgericht. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Wij kwamen tot de ontdekking dat er schrikbarend weinig aandacht is voor alvleesklierkanker. Vermoedelijk omdat de meeste mensen er zó snel aan overlijden dat er geen tijd en ruimte is om acties op te zetten of aandacht te vragen. Dát gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90% van de patiënten het niet overleefd, is voor ons reden om hier niet langer genoegen mee te nemen. Wij willen met de Stichting en deze campagne de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken.
Casper van Eijck
Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Hij heeft, samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Casper van Eijck is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook enorm betrokken bij zijn patiënten die uit binnen-en buitenland komen. Jarenlang je eigen patiënten zien overlijden omdat er nauwelijks behandeling mogelijk is, zou kunnen leiden tot afstomping en afstand. Maar dat is wel het laatste waar Casper aan lijdt. Hij ziet het juist als zijn taak om mensen goed te begeleiden in hun laatste levensfase, wanneer duidelijk is dat er geen genezing meer mogelijk is. Hij gelooft sterk in die menselijke benadering. Tegelijkertijd is hij zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden en is hij er ook van overtuigd dat het anders kan. Bijvoorbeeld met viro-immunotherapie. Met dank aan de donaties die we tot nu toe al binnen hebben gekregen is het onderzoek naar deze hele nieuwe behandeltherapie begin 2016 gestart. In maart 2016 verscheen in het Volkskrant Magazine een uitgebreid interview met Casper van Eijck. Over het onderzoek, de dilemma's waar hij tegen aan loopt en hoe hij toch zo gemotiveerd weet te blijven. En ook over voetbal want in zijn vrije tijd is Casper clubarts van Feyenoord.
Voetbal Inside
Het programma Voetbal Inside, dat zich in woord en daad laat zien als een trouwe supporter van Casper, heeft op 13 mei 2016 in een speciale live uitzending op RTL7 drie uur lang aandacht besteed aan de campagne. Met live gasten, een sms-actie én een prachtige reportage waarin Casper van Eijck wordt gevolgd in zijn werk als specialist maar ook als clubarts.

Support Casper! - VOETBAL INSIDE

Oncologisch chirurg Casper van Eijck  uit het Erasmus MC zamelt samen met een team van medewerkers en vrijwilligers geld in om innovatief onderzoek te doen naar de behandeling van alvleesklierkanker. De mannen willen zich graag inzetten voor dit prachtige iniatief!